Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επαγρύπνηση ψυχής




Οι μέρες που διανύουμε είναι πονηρές και δύσκολες. Υπάρχει πρώτα απ' όλα πνευματική κατάπτωση και ακολουθεί η οικονομική εξαθλίωσις. 
Πρέπει να έχομε εγρήγορση πνευματική, δια να συναντηθούμε και να ζήσουμε αιώνια με το Λυτρωτή του κόσμου, το Χριστό μας. 
Είτε φύγουμε από αυτή τη ζωή με το θάνατό μας είτε γίνει η Δευτέρα Παρουσία, να είμαστε έτοιμοι, γεμάτοι αρετές, καθημερινό αγώνα, προσπάθεια, μετάνοια. Αυτό μετράει για τη σωτηρία μας. 

Πάντες αγρυπνήσωμεν, καί Χριστώ υπαντήσωμεν, μετά πλήθους ελέους καί λαμπάδων φαεινών, όπως τού νυμφώνος ένδον αξιωθώμεν, ο γάρ τής θύρας έξω φθεγγόμενος, άπρακτα τώ Θεώ κέκραγεν, Ελέησόν με.  (Την Τρίτη το πρωί, στον Όρθρο, Ήχος: πλ.α')



6 σχόλια:

  1. Πολύ δύσκολοι οι καιροί που ζούμε.
    Οι παγίδες του πονηρού μας ακολουθούν σε κάθε μας βήμα ... Οι πειρασμοί αμέτρητοι ... κι΄ εμείς στο στόχαστρο , σαν ανοχύρωτη πολιτεία ...
    Ας μας προστατεύσει ο Κύριος με το άπειρο Του Έλεος . Ας μας σκεπάσει η Παναγιά υπό την κραταιά της προστασία . Κι' εμείς ας μένουμε άργυπνοι φύλακες ενώπιων όλων αυτών ...
    " Πάντα ανοικτά πάντα άγρυπνα , τα μάτια της ψυχής μας " .

    Αδελφή Θέκλα εύχεσθε για μας .

    Την αγάπη μου από τη Μεγαλόνησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλή Κυριακή.
    θα θέλαμε να βάζατε σε κάθε ανάρτηση αν είναι δυνατόν και την ημερομηνία.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γεγονός πως η ελληνική οικογένεια, αλλά και η παιδεία έχουν χάσει τον Ορθόδοξο προσανατολισμό τους. Όμως, αν δεν ανακαλύψουμε τη φλόγα στην ψυχή μας πώς θα βιώσουμε τη δική μας Ανάσταση; Μα ο Θεός είναι δίπλα μας και απλώς προσμένει με μακροθυμία: "ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καὶ ἀνοίξῃ τὴν θύραν, καὶ εἰσελεύσομαι πρὸς αὐτὸν καὶ δειπνήσω μετ᾿ αὐτοῦ καὶ αὐτὸς μετ᾿ ἐμοῦ."Έτσι, όσο μελετούμε το Λόγο του Θεού, τόσο αναπαύεται η ψυχή μας. Μαζί με τα όνειρά μας είναι επιβεβλημένο να κρατήσουμε ψηλά και την πίστη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ


    petaloudas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Διαβάτης,
    @ΑΝΘΗ
    @petaloudas,

    Όντως οι καιροί μας είναι χαλεποί. Γι' αυτό χρειάζεται οι γονείς να οικοδομήσουν με γερά και Ορθόδοξα θεμέλια τις ψυχές των παιδιών τους, ώστε να απομακρύνονται από οποιαδήποτε αμαρτωλά κοινωνικά πρότυπα.
    Συγκινούμαι, όταν βλέπω οικογένειες να νουθετούν χριστιανικά τα παιδιά τους. Εύχομαι ο Θεός να τους χαρίσει τη Βασιλεία Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμε,

    Εκπληρώσαμε στο ακέραιο την επιθυμία σου. Η ημερομηνία πλέον φαίνεται πάνω από τον τίτλο της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...