Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Κάνε Θεέ μου





Κάνε Θεέ μου
πριν βγάλεις για μένα την κρίση
να Σ΄ έχω στη ζωή μου συναντήσει
να Σ' έχω αγαπήσει
να έχω ελεήσει
να μην έχω μισήσει.
Για όσα μου χάρισες
να Σ' έχω ευχαριστήσει.
Όσο γίνεται πιο λίγο
να' χω αμαρτήσει.
Κι αν έχω αδικηθεί
να μην έχω αδικήσει. 
Κάνε Θεέ μου
για τα τόσα μου λάθη
να' χω μετανοήσει
κι η ατέλειωτή Σου αγάπη
να μ' έχει συγχωρήσει.




















4 σχόλια:

  1. Πανέμορφα και διδακτικά τα λόγια σας!
    Διαβάζοντάς τα, σκέφτηκα τη φράση από τον 142ο ψαλμό που για μένα είναι πορεία ζωής: "Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι πρός σε ήρα την ψυχήν μου". Εφόσον ο Θεός είναι αγάπη, ας προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε μοναδικά στη μυσταγωγία της (αγάπης), με την αδιάλειπτη προσευχή μας.
    Ευλογείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδί μου,

    Ο Θείος είναι μεν αγάπη συνυφασμένη όμως με άκρα ταπείνωση. Γι'αυτό ο στάρετς Βαρσανούφιος έλεγε:" Η κεφαλή όλων των αρετών της ψυχής είναι η ταπεινοφροσύνη."
    Η καρδιά μας και ο νους μας πρέπει καθημερινώς να είναι στα πόδια του Κυρίου και να λέμε: "Συγχώρησέ με, Κύριε, και δώσε μου την δύναμη να μη σε ξαναπροσβάλω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δίνετε ελπίδα με τον ποιητικό σας λόγο..Ο Κύριος να σας ενισχύει να οικοδομείτε και εσείς με τον δικό σας τρόπο την εκκλησία Του Χριστού!Μακάρι να σωθεί όλη η ανθρωπότης.Μακάρι!!!!!!!!πηνελόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηνελόπη παιδί μου,

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αυτά που μου λες είναι εκφράσεις της αγάπης σου και της καρδιάς σου. Όσα γράφω, θα τα πίστευε και θα τα διακήρυσσε κάθε πιστός χριστιανός. Για να σωθούμε, χρειάζεται ο δικός μας πνευματικός αγώνας. Ένα βήμα κάνουμε εμείς, δυο μας προσθέτει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...